Basiscursus

In de Basiscursus ‘Leren Samenwerken’ wordt de aandacht vooral gericht op de samenwerking tussen u en uw hond. Tijdens de theorielessen leert u uw hond beter te begrijpen, zijn lichaamstaal te herkennen en op welke manier u aan elkaars verwachtingen kunt voldoen. Tijdens de praktijklessen leert u hoe oefeningen met uw hond bijdragen aan aandacht voor elkaar, vertrouwen in elkaar, plezier, veiligheid, welzijn en zelfbeheersing. Allemaal onderwerpen die bijdragen aan een goede relatie, simpelweg om uw hond het fijn vindt om met u samen te werken!

Tijdens de Basiscursus gaat u een aantal weken Martin Gaus Hondenschool en tussendoor krijgt u ‘huiswerk’ om het geleerde in praktijk te brengen. Want het is leuk als de hond het ‘op school’ kan, maar het is natuurlijk nóg belangrijker dat u in uw eigen omgeving goed met elkaar uit de voeten kunt.

U zult merken dat u en uw hond samen veranderen, wat het leren voor beide partijen prettig maakt. De cursus geeft een snel en optimaal resultaat: u zult versteld staan van wat uw hond én u leren in slechts een paar weken tijd. Het is de basis voor een leven lang een fantastische relatie met uw hond.

Begeleiding op maat

De lesopbouw wordt aangepast aan het individuele karakter en de mogelijkheden van uw hond en aan uw wensen. Geen mens en geen hond is immers hetzelfde en het ene doel is de andere niet. Graag stemt uw Martin Gaus Hondenschool het leerprogramma speciaal op u en uw hond af.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is u een goed begrip van uw hond en zijn motivaties te geven. Ook uw eigen invloed op zijn gedrag door uw lichaamstaal en gedrag komt uitgebreid aan de orde. Daardoor kunt u uw hond ook later zo goed mogelijk en met zo min mogelijk stress naar het door u gewenste gedrag begeleiden.

Trainingsmethode

De Martin Gaus Hondenscholen gebruiken een positieve trainingsmethode. Er wordt géén gebruik gemaakt van fysieke of mentale druk om een hond ergens toe te dwingen. Deze beloningsgerichte methode zorgt voor zo min mogelijk stress en maakt van vrijwel iedere hond, jong of oud, een enthousiaste leerling. Ook hierdoor bouwt u aan de relatie tussen u en uw hond. Het is fantastisch om een relatie met een hond te beleven, gebaseerd op vrijwillige samenwerking.

Voor welke honden?

Voor iedere gezonde hond, vanaf 12 weken tot senior, die volgens voorschrift gevaccineerd is.