Vervolgcursus

Veel mensen vinden het leuk om na de Basiscursus ‘door’ te gaan met hun hond. In de meeste gevallen is dat omdat het trainen met een hond inspirerend en motiverend werkt en u en uw hond er erg veel plezier in hebben. Soms is het volgen van een extra cursus gewoon even nodig om de puntjes op de i te zetten. Welke motivatie u er ook voor heeft, het aanbod bij de Martin Gaus Hondenschool is zeer divers.

Vervolgcursussen

Bij de reguliere vervolgcursussen wordt de lat bij bestaande oefeningen hoger gelegd. Uw hond leert nu bijvoorbeeld los van de lijn te ‘volgen’, ‘bij u te komen’ over grotere afstanden of met afleiding, etc.. Maar ook nieuwe oefeningen komen aan bod, zoals ‘sta’, oefeningen op afstand, ‘vrij’ tussen meer honden, ‘af’ en ‘blijf’ waarbij u uit het zicht bent, en ga zo maar door. Net als bij de Basiscursus zijn deze oefeningen nooit een doel op zich, maar een onderdeel van het bouwen aan een geweldige relatie. Het is dus niet zo dat verwacht wordt dat alle honden een zelfde niveau halen.

Sport en spel

Naast de reguliere vervolgcursussen kunt u ook kiezen voor de meer ‘sport en spel’ gerichte cursussen. Hierbij kunt u denken aan ‘apporteren’, ‘behendigheid’, ‘flygility’, ‘speuren’, ‘summerschool’, ‘winterfun’ en ga zo maar door. Op de website van uw Martin Gaus Hondenschool staan alle vervolgcursussen vermeld.

Welke vervolgcursus u het beste met uw hond kunt gaan volgen kunt u met uw instructeur bespreken. Zij kennen u inmiddels en weten het beste waar de behoeften van u en uw hond liggen. Waar u ook voor kiest, alles draait om samenwerking. Dat is de basis, de rest komt ‘vanzelf’.